Hoe leer ik piano spelen?

Pianospelen leert iedereen op zijn eigen manier en eigen tempo. Mensen die géén gevoel hebben voor muziek komt maar heel zelden voor. Tijdens de pianoles volgen we jouw leerstijl. Een muziekinstrument bespelen is voor een deel muzikale aanleg en voor een deel oefening en training. Wij halen samen het maximale uit jouw aanleg voor muziek. Een instrument beheersen, of het nu basis niveau is of gevorderd niveau, het is meer dan alleen het kunstje. Je kunt precies de juiste noten spelen, maar ik focus me op het gevoel dat je erin legt, dat kun je al verbeteren met bijvoorbeeld dynamiek.

Bekijk het filmpje:

Als je van lezen en studeren houdt, is de kans groot dat je snel van blad kunt leren lezen. Maar als je goed kan luisteren en auditief bent ingesteld kun je ook heel goed leren spelen “op gehoor”, zoals Stevie Wonder bijvoorbeeld. Hij was blind maar kon geweldig spelen. Het kan ook zijn dat je heel interactief bent en gevoelig voor timing. Dan kan het maar zo zijn dat je binnen de kortste keren in een band speelt of deel uitmaakt van een duo. In dat geval is improviseren met akkoordsymbolen weer echt iets voor jou.

Wanneer worden er lessen gegeven?

Maandag t/m Vrijdag

Moet ik thuis ook een piano hebben?

Voor pianoles is het handig als je thuis wel een piano of keyboard hebt met aanslaggevoelige toetsen. Zowel akoestische piano´s als elektrische piano´s als keyboards zijn te huur of op marktplaats te koop. In beide gevallen ben je in de gelegenheid om thuis te oefenen. Op marktplaats zijn goede en slechte piano’s te koop, neem voor advies iemand mee die er iets van kent, of stuur mij even een mailtje. Je kunt een heel goede piano huren al vanaf ongeveer 40 euro per maand. Een redelijk tot goede piano is naar mijn ervaring wel belangrijk voor de motivatie om thuis te gaan oefenen.

Software piano’s

Praktijk voor Piano & Zang biedt keuze uit zowel akoestische piano als elektrische piano.

Elektrische piano’s zijn voorzien van de beste plug-ins van Native Instruments en XLN Audio. Dit is zeer geavanceerde software voor de beste piano sound! Klik op de foto om te horen hoe goed deze piano’s klinken!