Pianoles

Vele startende pianisten komen met online tutorials, synthesia en autodidactiek een heel eind, maar soms kan het zijn dat je verdieping zoekt in je pianospel. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Live geef ik voornamelijk les aan licht gevorderde pianisten die willen werken aan timing, dynamiek, samenwerking, presentatie en finetuning van techniek.

Pianoles kind
Heijs banner
Akkoordbegeleiding & Improvisatie technieken

Soms willen pianisten hun vaardigheden inzetten als pianobegeleider. Akkoordbegeleiding en improviseren met akkoorden is een keuze voor pianisten die zichzelf of anderen willen begeleiden met de piano maar zich verder niet persé als solo pianist willen ontwikkelen. Muzikaal leiderschap met de piano is een vak apart: goede akkoordbegeleiding met de piano draagt bij aan een stem die goed tot zijn recht komt. Het is een relevante vaardigheid als je koorbegeleider, singer- songwriter of zanger bent.

Heijs banner
Groepsles of individueel les

Jonge kinderen kunnen op pianoles vanaf het moment dat lezen en schrijven al volop in ontwikkeling is. Dat is ongeveer 7 jaar oud. Kinderen komen dan twee keer per week op les en krijgen zowel individueel les als groepsles en zowel praktijk als theorie.

Of pianoles bij kinderen een succes wordt hangt maar gedeeltelijk af van aanleg of talent. Het belangrijkste is natuurlijk dat kinderen van piano muziek houden. Daarnaast gaat het om doorzettingsvermogen en discipline van elke dag serieus oefenen op een vast tijdstip en de beschikking hebben over een goede elektrische of akoestische piano. Piano leren spelen is een hele investering wat vele jaren duurt. Maar doorzetters houden er zelfvertrouwen en heel veel plezier aan over.