Praktijk voor piano & zang

bevind zich in Enschede ’t Wooldrik (Enschede Oost)

Voorjaar 2018 hebben wij onze ruime garage helemaal omgebouwd tot zonnige lesruimte met opname studio. In de lesruimte staat onder andere een U1 zwart hoogglans Yamaha piano en een Roland elektrische piano. In de opnamestudio staat een donker houten Fazer. 

Maar welke piano moet ik dan zelf thuis hebben?

Welke piano voor jou het meest geschikt is hangt helemaal van jou af. Wat is je budget? Wat voor soort muziek maak je graag? Ik kan je helpen met jouw keuze. Voor pianoles is het in ieder geval handig als je thuis wel een piano of keyboard hebt met aanslaggevoelige toetsen. Zowel akoestische piano´s als elektrische piano´s als keyboards zijn te huur of op marktplaats te koop. In beide gevallen ben je in de gelegenheid om thuis te oefenen. Op marktplaats zijn goede en slechte piano’s te koop, neem voor advies iemand mee die er iets van kent. Je kunt een heel goede piano huren al vanaf ongeveer 40 euro per maand. Een redelijk tot goede piano is naar mijn ervaring belangrijk voor de motivatie om thuis te gaan oefenen.

Elektrische piano kopen?

Neem vrijblijvend contact op met Huigens in Hengelo. Daar kun je zelf piano’s uitproberen of medewerkers laten je wat horen op verschillende piano’s. Via Bax-Shop kan natuurlijk ook. Dan ben je een paar tientjes goedkoper uit en brengen ze de piano tot bij jou aan de deur. Maar dan kun je verder niet veel van de service verwachten is mijn ervaring.

  • aanslag gevoelig
  • gewogen toetsen
  • 88 toetsen
  • Krijg je er een onderstel bij? (simpel standaard of een tafel op maat)

Ik vind zelf de Roland FP30 een goede beginners piano. Deze is ook te koop met onderstel.

Akoestische piano kopen?

Als je een voorkeur hebt voor klassieke muziek is dit wel aan te raden. Deze zijn doorgaans prijziger dan elektrisch. Schumann in Hengelo en Fahnrich in Losser is gespecialiseerd in de verkoop van akoestische piano’s. Als je gaat voor 2e hands, vraag dan een pianostemmer om advies. Je betaalt al gauw €300,- teveel! Ook bij tweedehandswinkels heb ik piano’s gezien met kapotte toetsen en houtrot van honderden euro’s terwijl de piano geen €10,- meer waard is.

Opnamestudio

Tijdens de lessen maak ik ook veelvuldig gebruik van mijn nieuwe opname studio. Voor het begeleiden van opnames gebruik ik zowel de akoestische piano als software plugins. Bijvoorbeeld de Giant Piano van Native Instruments en Addictive Keys. Voor speciale opname’s met meerdere synths, voices en instrumenten krijg ik supervisie van Sean van der Maten, Audioproductions.