Pianoles

Pianospelen met Gevoel | Pianoles

Wil jij echt goed leren pianospelen met gevoel? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Voor mij is noten leren lezen geen doel, maar een middel om muziek te maken. Als je de basis beheerst, kun je gaan pianospelen met gevoel. Dat is wat ik jou kan leren.

Mijn zelfgeschreven lesmethode

Na jarenlange ervaring als pianodocent miste ik iets essentiëels in het aanbod voor startende pianisten. Ik zocht naar een lesmethode met meer focus op pianospelen met gevoel. Denk bijvoorbeeld aan dynamiek (hard & zacht leren spelen) en frasering (zinnen maken). Daarom heb ik mijn eigen lesmethode geschreven.

Het lesboek

Puk & Billie is een compleet lesboek met 5 piano composities waarin de focus ligt op pianospelen met gevoel. Binnen 10 hoofdstukken werk je toe naar 5 speelse composities welke ik zelf heb gecomponeerd. Daarbij werd ik geïnspireerd door mijn twee gekke poezen Puk & Billie. De composities nodigen uit om werkelijk te luisteren naar de analogie tussen de melodieën van de piano en het speelse gedrag van een kat.

Pianoles
Heijs banner
Puk & Billie

Pianospelen met gevoel kun je leren. Deze methode is óók voor volwassenen een zeer geschikte lesmethode om te leren pianospelen.

Heijs banner
Improvisatielessen

Ook geschikt voor mensen met Dyslexie!

Heijs banner
Akkoordbegeleiding

Leer jezelf begeleiden achter de piano terwijl je zingt of improviseert met akkoorden.

Heijs banner
Duolessen

Samen met een vriend of familielid op pianoles is voordelig en extra leerzaam

Heijs banner
YouTube tutorials

Het lesboek "Puk & Billie" is aangevuld met YouTube tutorials. Daarnaast zijn er vele YouTube tutorials die jou leren hoe je kunt leren pianospelen met gevoel. Je kan reageren op YouTube tutorials als je meer wilt weten of een onderwerp. Ik doe bijvoorbeeld voor hoe je het pedaal correct gebruikt, hoe staccato nu echt klinkt en hoe je je handen moet houden als je snel en legato wilt spelen.

Heijs banner
Hoe nu verder?

Persoonlijke begeleiding bij het pianospelen? Als je op pianoles gaat is het belangrijk dat je een klik vind met de docent. Daarom bied ik jou de mogelijkheid om langs te komen in de lespraktijk voor een proefles. Dit is vrijblijvend om te ervaren of mijn pianolessen bij jou passen.