Pianoles

Pianospelen met Gevoel | Pianoles

Wil jij echt goed leren pianospelen? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Voor mij is noten leren lezen geen doel, maar een middel om muziek te maken. Als je de basis beheerst, kun je gaan pianospelen met gevoel. Dat is wat ik jou kan leren.

Mijn zelfgeschreven lesmethode

Na jarenlange ervaring als pianodocent miste ik iets essentiëels in het aanbod voor startende pianisten. Ik zocht naar een lesmethode met meer focus op pianospelen met gevoel. Denk bijvoorbeeld aan dynamiek (hard & zacht leren spelen) en frasering (zinnen maken). Daarom heb ik mijn eigen lesmethode geschreven.

Het lesboek

Puk & Billie is een compleet lesboek met 5 piano composities waarin de focus ligt op pianospelen met gevoel. Binnen 10 hoofdstukken werk je toe naar 5 speelse composities welke ik zelf heb gecomponeerd. Daarbij werd ik geïnspireerd door mijn twee gekke poezen Puk & Billie. De composities nodigen uit om werkelijk te luisteren naar de analogie tussen de melodieën van de piano en het speelse gedrag van een kat.

Pianoles
Pianoles Akkoordbegeleiding
pianoles privéles
pianoles duoles
Heijs banner
YouTube tutorials

Scan de QR code in het boek en volg mij op YouTube voor aanvullende tutorials en grappige beelden van Puk & Billie. Ik doe bijvoorbeeld voor hoe je het pedaal correct gebruikt of hoe je de uitleg en oefeningen uit het boek kunt interpreteren.

Heijs banner
Puk & Billie Lesboek

Er zijn vele verschillende lesmethode's om te leren pianospelen. Bekende zijn Hal Leonard, Alfred, maar ook moderne varianten als Simply Piano en Synthesia. Als docent heb ik met alle methode's jarenlang gewerkt. De old school versie's sluiten niet meer aan en moderne varianten slaan vaak de basis over om maar zo snel mogelijk leuke liedjes te kunnen spelen.

Puk & Billie's lesmethode gaat er wel van uit dat je al een heel klein beetje hebt leren noten lezen. De basis is genoeg. Dat is het moment dat het al belangrijk is om te leren spelen op gevoel.

Pianoles
Heijs banner
Piano studie

Het Puk & Billie lesboek helpt om op de juiste wijze te studeren. Op de juiste manier een pianostuk instuderen is namelijk niet zo eenvoudig. Stapsgewijs werkt het lesboek jou binnen 10 hoofdstukken naar de 5 speelse composities toe.

- Spinnen en snorren - Wat doen Puk & Billie op het aanrecht?! - Muis, ik lust je rauw! - De kat krabt de krullen van de trap - Het gekke half uur met Puk & Billie

Heijs banner
Hoe nu verder?

Persoonlijke begeleiding bij het instuderen van Puk & Billie? Dat kan door het volgen van YouTube tutorials (je kan zelfs verzoekjes sturen voor een onderwerp), door het volgen van aanvullende webinars of workshops in Enschede, of door het volgen van privé pianoles.